Pluges a Vilafestuc.

LlibresA Vilafestuc tenim una dita: “ Els Junys, llibres a punys”. La dita prové de l’antiguitat, quan la nostra terra tenia una climatologia especial i durant el mes de Juny plovien llibres. Per molts us pot semblar el paradís d’un lector compulsiu, però aquí això s’ha convertit en un problema. Per començar cap paraigües aguanta tres-cent litres cúbics de llibres, així que el consultori mèdic durant aquest mes ha d’escaiolar més d’un braç d’un vilatant amb pocs reflexos.

Però n’hi ha més. Com deia el poeta: “Al meu país la pluja no sap ploure” i és que aquesta no té cap criteri literari: tant bon punt plou llibres d’assaig estètic com best-sellers o antologies senceres. Així ningú es pot fer una llibreria amb cap i peus. Generalment, la majoria dels llibres acaben emplenant embassaments per consumir en un futur, mig oblidats ple de remordiments.

I és que a Vilafestuc, el mes de Juny, quedem saturats de llibres.

6 Comments

  1. benvingut al poble llibreter…
    Sí que és veritat que aquest mes de Juliol la llibreria està tancada… Diuen que el llibreter és de vacances a Nova Zelanda. I és ben estrany, perquè sempre anava ben escurat!

  2. Pingback: Vilafestuc » Blog Archive » Sequera

Comments are closed.