7 llocs de Vilafestuc.

Fa molts dies vam baixar de vilafestuc per fer una visita al basar. Mentre passejàvem pels carrerons del basar vam trobar-nos cara a cara amb un mêmë dels que fan il·lusió. Desgraciadament, vam haver de tornar al poble i fins avui no hem pogut anar a buscar-lo. El m€mÈ del basar tractava de 7 llibres que havia rellegit, però ens cedia l’opció de versionar-lo al nostre gust, tal i com ell havia fet amb anterioritat. Així dons això és el que hem fet:

Els 7 llocs de Vilafestuc que em relaxen, per simple ordre alfabètic:

  • Can Festucós. Es tracta d’una antiga casa pairal, ara abandonada, tota envoltada d’arbres de festucs i un petit molí de fusta corcada. És el lloc de naixement de l’heroi local Bernat Festucós i lloc de peregrinació pels defensors de la Terra. M’agrada asseure’m a l’era del mas i deixar fluir el pensament mentre les hores passen.
  • El Congost d’Hanníbal. On les tropes d’Hanníbal perderen contra els defensors de la vall de festuc. Diuen que un gegant va tallar la roca amb una espasa, per tal de permetre al món conèixer la Vall de Festuc. Quan ets ben bé el mig del congost i mires amunt et mareges de tant alta com és la pedra.
  • El Festuquer Vell. És l’origen de la llegenda d’en Gat del Pou. Quan érem petits i ens creiem aquestes llegendes li teníem un respecte reverencial, tot i que ens en menjàvem els festucs. De totes maneres mai hi he anat de nit… per si de cas.
  • La Llibreria de Vilafestuc. Els avis expliquen que la llibreria és un laberint on s’hi guarda una còpia del llibre que permet viatjar al regne de Fantasia, però que molts nens i nenes s’hi han perdut i han acabat devorats per una bèstia amb cap d’home i cos de brau que s’hi amaga. Només en Dèdal, el llibreter, sap com trobar-ne la sortida i manté el monstre tancat al laberint.
  • El Pic de la Clova. Situat dalt de tot del coll de la Clova, a unes dues horetes de camí. Algú hi va col·locar un mirador circular de pedra fa molt de temps. La història explica que des d’quell punt, el dia de Sant Silvestre, es poden veure tots els racons del món on hi ha un festuquer, siguin a deu mil quilòmetres o a cinc-cents.
  • La Plaça Major de Vilafestuc. Des de dins té la pinta d’una plaça qualsevol d’aquestes contrades: Rectangular amb quatre faroles i l’ajuntament en un dels costats. Però amaga una peculiaritat. Les lloses de la plaça formen figures geomètriques que, vistes des del Google Earth, recorden a un festuc.
  • Vullunfestuc.cat. Perquè Internet també és un lloc molt especial!

Qui vulgui el ?e?e només cal que s’atanci a Vilafestuc el dia de Mercat i li farem un bon preu!

5 Comments

  1. doncs mira, et prenc la paraula: dissabte vindré al mercat, i de passada esmorzaré un d'aquells esmorzars de forquilla i ganivet! amb butifarra i fesols, i un bon got de vi! quin bar em recomanes?

  2. Pingback: Vilafestuc » Blog Archive » La Bíblia Valenciana a Vilafestuc

  3. Pingback: Vilafestuc » Blog Archive » Els nous festucans

Comments are closed.