De Vilafestuc 2008 a Barcelona 2022

L’Ajuntament de Vilafestuc felicita al consistori barceloní pel renovat interès olímpic. No entenem les crítiques d’alguns sectors de la premsa destinats a desacreditar el govern municipal sense cap mena de pudor. De fet, l’ajuntament de Vilafestuc proposa a la ciutat de Barcelona que si la candidatura olímpica hivernal no prospera organitzi els Jocs de Primavera 2022.

De fet Vilafestuc ja ha organitzat -conjuntament amb la ciutat de Xauxa – els jocs de Primavera 2008 amb èxit de participació. És cert que no hem tingut el ressò mediàtic que s’esperava al nostre país, però van ser retransmesos en directe per a llocs tant allunyats com Ta u Ba. Han quedat per la història les imatges de l’equip xinès de trencar l’olla amb la nova estratègia de crits combinats en tres temps, o la brillant cursa d’Eudald Llamp, l’home del sac, a la cursa de sacs amb obstacles.O quan el nostre heroi local, en Ramon Espardenya aconseguí un meritori bronze a la prova d’agafar “sugus” amb la boca.

Des de Vilafestuc estem convençuts que la ciutat de Barcelona pot millorar alguns aspectes dels jocs. Segurament s’haurà de revisar la normativa de guants i botes a la prova d’estirar la corda, ja que creiem que els nous guants que imiten les potes de sargantana s’adhereixen excessivament a la corda i provoquen desajustos entre equips. I s’haurà de modificar les proves de duresa dels ous pel joc de Passar l’ou, on l’equip portuguès guanyà amb polèmica a l’últim llançament de 5 metres.

Algú és capaç d’imaginar-se la final del joc del Mocador en un Sant Jordi ple? O la final femenina de llançament de pinyol al Lluís Companys entre la russa Kalashnikova i l’espanyola Fernandez? És per això i per l’esport en general que oferim a la ciutat de Barcelona tot el nostre suport i col·laboració a la futura organització d’aquests jocs de Primavera 2022.

Visca Barcelona.


Vullunfestuc,

5 Comments

  1. El que passa és que el batlle Hereu pensa que els Jocs Florals són el mateix que els Jocs de Primavera, i per això no els demanarà mai de la vida…

    en canvi està pensant en implantar la Semana Taurina…

Comments are closed.