Corporació Festucana de Ràdio i Televisió (CFRTV)

Ni la Catalunya Ulterior ni la Vall del Festuc tenen gaire presència a la CCRTV, més preocupada dels accidents de trànsit de Palencia que dels problemes festucans. És així que, aprofitant que la Margalida Codonyac tornava de les pràctiques a TV3 que vam fundar la Corporació Festucana de Ràdio i Televisió, coneguda com Televisió Festuc, per tal de promocionar la nostra vall entre els propis habitants i el nostre entorn.

L’ajuntament de Vilafestuc creiem que la nostra cadena ajudarà a reflectir la realitat des d’un punt de vista festucà, sense renunciar a la imparcialitat ni a la recerca de l’excel·lència. Així mateix, pensem que la televisió festucana pot ajudar a mantenir viu el dialecte sinusoïdal, propi de les nostres terres i en recessió degut a l’asfixiant pressió del dialecte barceloní promocionat des de la nostra.

La programació s’inicia de bon matí amb el programa Els Matins del Festuc. Programa diari de dilluns a dissabte dirigit i conduit per Margalida Codonyac i centrat en l’actualitat de la Vall de Festuc. Complementa la informació amb tertúlies temàtiques: dilluns de  Literatura, dimarts d’informàtica i noves tecnologies,  dimecres de Matemàtiques aplicades, dijous de Arts gràfiques, divendres de filosofia i  dissabte d’història.

El migdia fem el Fes-notícies. Dirigit i conduit per Margalida Codonyac, amb especial èmfasi al punt de vista festucà.

Les tardes a TVF comencen animades amb el programa Les Tardes del Festuc. Programa diari de dilluns a dissabte dirigit i conduit per Margalida Codonyac  centrat en l’actualitat de la Vall de Festuc. Complementa la informació amb tertúlies temàtiques: dilluns i dijous de xafarderies dimarts i divendres de tafaneries, dimecres de rumors i dissabte d’insinuacions.

Mentre esperem l’arribada de les notícies del vespre fem A l’Oest del Festissipi un cicle de cinema de vaquers i pell roges. Els doblatges van a càrrec de Margalida Codonyac i Pere Soliveres.

Continuem amb Notícies-tuc, el telenotícies del vespre. Dirigit i conduit per Margalida Codonyac amb articles d’opinió i entrevistes.

I acabem amb la sèrie d’èxit de l’Alqueria festuquera. La telenovel·la centrada en la vida d’una masia festucana a mitjans del segle passat, amb totes les seves aventures i desgràcies.

Des de l’oposició s’ha criticat que la CFRTV té un toc massa festucós i que s’utilitza com a promoció de l’equip municipal en detriment d’altres sensibilitats més arrelades a altres llocs de Catalunya. L’ajuntament trenca una llança a favor de la independència de la directora Margalida Codonyac i del seu equip, així com de la línia estratègica empresa per l’equip directiu.

6 Comments

  1. ferran

    Llibertat d'expressió! Sí, a la TvFestuc al País Valencià.

    [Per cert, tarde més a fer això de les arrels quadrades que a escriure els comenaris].

    Salut!

  2. Pingback: Vilafestuc » Blog Archive » Robatori a Vilafestuc

Comments are closed.